26:e januari


VILKEN DAG!!!! :)

Det började med att jag körde Dennis till dagis.
Sen direkt till stallet för morgon fodringen. (Och hunddagis.) Matilda som brukar ha det på vardagar var hos sin pojkvänn som bor i uppsala, så jag hoppade in lite.
Hade med mig en termos med kaffe, så mysigt så. Allt gick toppen, både hästar och hundar skötte sig utmärkt. :) Solen strålade.

Fick ett sms av en av stall tjejerna där hon sa att hon hade sett att Höök´s skall komma ut till värmdö och att de söker folk. Hem som ett skott när morgon fodring med utsläpp var klart.
Mamma hjälpte mig via mailen så jag fick iväg ett cv till dem.
Fick svar nu på eftermiddan redan. Den 9:e februari skall jag på interjuv.... Ååååå va roligt... Håll alla tummar och tår för mig. Det jobbet skulle passa mig som en handske. :)

Sen tillbaka ut till stallet, mocka klart och ut o rida en sväng.
Idag fick vi för första gången sälskap. Catta med Melini följde med oss. Gick super bra. Red hela biten denna gång, vi var ute 15-20 min. Solen strålade fortfarande....
Massa var jätte pigg och tyckte nog att det var skoj. Hon "lättade" till o med på baken en gång. Jag bara skrattade då det var så otroligt löjligt litet. ;) Bara kul att veta att gumman har kul.

Sen till dagis för att hämta hem Dennis. Nu blir det fisk och rotfrukter. Mmm va smarrigt.
♥:at är på klubben och fixar inför festen på lördag, skottar snö, fikar o sånt, så han kommer nog hem ganska sent skulle jag tro.

Nehe nu skall jag utfodra min ny durchade son o sen blir det nog lite "Skönheten och Odjuret" innan han skall sova. :)

Ha det!!!!



25:e januari


Jobbat hela helgen. Bläää va tråkigt det är.
Speciellt nu, när det typ inte är några kunder alls på macken.

Måste ta o bli vår snart.... Så det blir lite ljust på kvällarna oxå.
I söndags när jag slutat vid 16 tiden så åkte jag ut till stallet, David kom dit och så gick vi på promenad med Massa, blev en rätt kort tur ca 20 min bara, för det  var kolsvart och super kallt...
Trodde inte att JAG skulle säga det, men nu räcker det med snö och kyla.

I lördags var jag faktiskt helt ledig från stallet, för Hanna hade han om Massa. Första gången själv, det hade gått jätte bra. :)
Ska se om inte Hanna vill ställa upp på någon liten trali tävling i sommar. Mina nerver håller inte för att tävla tyvärr.... Men jag vill gärna att Massa får komma ut och visa upp sig lite.

Min moster Gisela fyller år idag. Så i lördags firade vi henne. Vi var på Vinsta gård. Åt och umgicks lite.



Var på Lindex idag o hittade lite fynd. Tex en klänning som jag tänkte ha på mig på lördag. För då är det fest på "klubben". Och Petra kommer ner, så vi ska leka lite.
Här även insläppet i stallet och kvälls fodringen. Så vi får låna en häst till Petra så vi kan rida ut lite tillsammans. Skoj! Mamma kommer över och är snäll och tar hand om Dennis medans jag dansar loss i Hemmesta. :D

Nu ska jag lägga min son för natten o sen blir det lite film med ♥:at



Ha det!!!!



20:e januari (Lårkaka)


Idag lär jag ha fått en lårkaka.... Det visar sig nog imorgon tror jag.

Var ute med Massa, som tur var så promenerade vi då. Båda missade helt att det var ett dike under snön, så vi dratta i. Massa var snabbt uppe och borta från mig, men tyvärr så lyckdes hon (eller jag lyckades) slå i mitt ben innan. Straxt ovanför knät.
Eftersom Massa inte hade en endaste liten skråma så fortsatte jag våran promenad och jag skrittade på henne ca 10 min oxå. Ganska bra gjort med ömmande ben tycker jag. ;)

Tänker nog bita ihop o ge mig ut imorgon oxå. Beroende på hur det ser ut runt lunch.
För vet ni?
Jag tror att Massa tycker att det är precis lika kul som jag att komma igång o rida.
Hon är i alla fall väldigt glad o pigg hela tiden. (Även fast hon brunstar som attans just nu)

I tisdags fick hon skor, så nu har hon broddar runt om och kan ta sig fram toppen utan att halka på alla isvägar.


(Massa i sitt nya fina täcke)




På jobbet låssas alla som att inget har hänt. Men jag har i alla fall bokat in ett personal möte med alla så vi kan sitta ner o prata om allt. Tills dess är det lika bra att jag oxå "glömmer" annars kommer jag ju få det hemskt på jobbet. Gå där o vara grinig. Nej tack....

Ikväll blir det hämt mat och soff mys. Eller ja, vi lär bädda ner oss i soffan o sova där i natt. David gick upp vid 03.00 (eller nått sånt) och åkte o jobbade, och jag gick upp 04.30. Samma blir det för mig imorgon med. Det är jobbigt att komma upp och öppna macken, men väldigt trevligt att man slutar innan det har hunnit börja skymma och bli mörkt. :)

Ha en trevlig kväll!!!

17:e januari

Oj oj oj.... I fredags var vi i globen på "Go on" men statoil. Straxt över 2000 personer och allt var faktiskt super. Bra talare, bra underhållning och god mat.
Däremot så spårade tyvärr våran chef ur totalt och förstörde allt... Så jag tog med mig mina kolegor och åkte hem.
Helt otroligt att en person kan förstöra en arbetsplats så mycket. :(



På lördagen var jag ju då inte så överdrivet pigg kan jag påstå. David kom till o med på att enda gången som jag ligger still och vilar är när jag är dålig på ett eller annat sätt. Förstår inte alls vad han menar med det. Jag som är så lugn, har jätte lite att göra och älskar att bli rastlös... ;) Eeeee eller nått. Hi hi.



På kvällen kom två goda vänner över. Vi gjorde poff pizza och glodde på film. Så mysigt så. Tycker faktiskt att de kan ta o flytta ut till Ingarö. Så jag får lite sällis här. ;)



Söndagen började med att David ringde (han var ute o jobbade) och sa att de ringt från stallet. Hästarna hade rivit hagarna och stod nu inne. Någon skulle tydligen blöda oxå. Det e ju skönt att jag har så nära till stallet ändå. På med kläder på både mig o Dennis och gärnet dit.
Som tur var så visade det sig att det inte var så farligt alls. De hade rivit tråden mellan två hagar, så ingen hade varit utanför o sprungit, bara i en lite större hage. ;)
Och såret det var tal om var ingen fara det heller.
På Massa var det inte en skråma. ♥ Hon undrade nog mest varför i hela friden hon stod inne mitt på ljusa dan. :)

Hanna kom ut och hälsade på Massa oxå. Hon pysslad lite med henne medans jag mockade. Super trevlig tjej. Hon ska till o börja med hjälpa mig på lördagar. Tror de kommer att komma toppen överens.

Sen var det bara till att börja laga hage i regnet.
Vi gjorde så att vi släppte in Massa i den stora hagen. Meningen var att hon skulle stått med Majsan ett tag till innan vi släppte ihop dem, messt för Majsans skull då. Men jag kan lova att det inte går så bra att slå ner nya stolpar i denna backe nu.... Det gick super. Inga problem där inte. Så nu står hon i en stor fin kuperad hage med 4 st andra hästar. :) Så jag skulle säga att allt slutade toppen bra. Hi hi.

Har helt o fullt beslutat mig för att hon ska få skor nu oxå. Finns inte en chans i värden att vi kan komma igång fören om ett PAR MÅNADER annars. Inte med det här vädret. Eftersom snön smälter lite som det vill så är det ju riktigt snor halt precis överallt.....

Hade tänkt att vi skulle ge oss ut idag men det är bara att inse att det inte går. Inte med denna isgata...



Efter middan så blev det semla, för Dennis i alla fall.
Jag o ♥:at sparade våra till senare då syster med pojkvän kom över.
En trevlig avslutning på helgen med andra ord.







13:e januari

Började dagen med att sova två timmar på soffan. ;)
Gubben kom hem från plogningen ett tag efter jag lämnat Dennis,
så vi skulle titta på film.
Den var inte så bra som ni kanske förstår.
Åkte sedan o fikade på Dellan. Blev årets ANDRA semla... Tur att jag skaffat mig en träningsmaskin. ;)

Ut till stallet....
Massa var super duktig idag. Hon stod så fint och avslappnat (lös) helt stilla i stallgången hela tiden vi stod där.

 

På med sadel o hela fadderutten idag med. Var ute ca 30 min på promenad.

Sen passade jag även på att hoppa upp en stund. :)
Åååå va roligt det var. Massa gick på bra med öronen framåt och gjorde snällt det jag bad henne om.
Vi var inte så avancerade (eftersom hon inte är igång satt) nöjde oss med att gå lite till höger o sen till vänster på vägen. Samt några stopp. Red bara ca 3 min, sen fick det räcka för denna dag.

Imorgon får hon vila då vi ska iväg med jobbet på något statoil stohej i globen. Tydligen skall det bli nästan 2500 pers. Då kan man snacka om firma fest va? ;)

Nu ska jag bita i det sura äpplet o försöka att få in min son i duchen utan skrik och gråt (från hanns sida då) denna gång. Önska mig lycka till....

Önskar en trevlig kväll!





12:e januari



Jag har typ fått tränings dille...
Bara att hoppas på att det håller i sig oxå. ;)
Skaffat mig en orbitreck som jag slavar på två till tre gånger per dag.
Har bara haft den i två dagar, men är helt slut i ben och armar...

Vägde mig och insåg att det stod 65kg på vågen. Suck. Nu är det bara till att kämpa.
Endast popcorn blir det som kvälls snacks om jag ABSOLUT inte vill ha frukt.
Jag tänker INTE bada i vassen i sommar, det är en sak som är helt klart.
Så vill jag ju inte att ♥:at skall tycka att jag börjar förfalla. Inte ännu i alla fall. Nån gång lär man väl göra det. Men då menar jag när man typ är 70 år och har alla möjliga konstiga krämpor. ;)




Massa är helt underbar. Super mysig häst.
Vi har myst och promenerat än så länge.
Tror att jag skall sitta upp i nästa vecka. Kommer att fortsätta att promenera henne men även att rida ca 5 min (till o börja med) varje promenad. Ska bli såååå kul.
Hon är ändå i rätt bra form för att ha stått ett bra tag.

Har träffat några fler "häst ägare" från stallet nu, o alla verkar super trevliga.

Har även bestämt mig (efter massor av velandes) att Massa ska få skor på sig. Det har redan nu börjat att bli super halt, så om jag inte sätter på henne dam kommer jag typ inte att kunna sätta igång henne förens till "senvåren", när all is har smält...

 




Nehe, nu är det dax att städa av köket efter middagen.
Sen lite soffmys med sonen. ♥:at jobbar fortfarande o kommer väl hem runt 20 tiden skulle jag tro.

Önskar alla en trevlig kväll. :)






8:e januari

Åååå nu händer det grejer. ;)

I onsdags kom ju Massa.
Underbar häst. ♥ Väldigt välhanterad och vänlig.
Pigg och nyfiken men tar allt väldigt coolt ändå.

De två första dagarna så stod hon o "skrek" lite i hagen bara, annars så tog hon allt med ett stort lugn.
Vi har varit inne i stallgången en vända och borstat o myst massor.
Hon står på utebox.

Idag fick hon både en ny hag kompis och en box granne. (Två olika hästar)
Så nu står hon på baksidan med de andra och ser alltid hästar runt omkring sig.

Imorgon hade jag tänkt att ta en liten promenad.
Min tanke är att hon skall sättas igång lugnt och försiktigt, för ett hållbart resultar. ;)

Träningsvärk har jag redan fått oxå. I "mock musklerna". Ha ha. Va fort man tappar all styrka. Men nu skall det tillbaka igen. Både på mig och Massa.

E hon inte bara SÅÅÅÅÅÅ snygg? :D

 




Igår så beställde vi resan till Egypten oxå.

Den 2:a till 9:e maj så åker jag, David, syrran och Tim dit.

Har hittat ett mysigt all inclusive hotel. :)
Grand Makadi heter det. Det ligger i Hurghanda området, som visst skall vara väldit fint om man får tro de som varit där. Hotellet har fått jätte bra omdömen om man googlar på det.

Ska bli OTROLIGT skönt. Bara slappa en hel vecka i solen. :)
Tydligen så är medeltemperaturen ca 30 grader dag tid och 24 nattetid.
Verkar som att det skall vara ganska så varmt i vattnet då med, kanske till o med JAG kan bada.

 

 



Nehe, nu skall jag passa på att slappa i soffan med mitt ♥:a som precis kom hem efter en saltrunda.
Sen blir det varma Halloumi mackor till middag. Mmm mumsigt.

Ha det!










5:e januari "Massa"

Hemma en liten stund för att äta. Och så jag lyckas låta henne vara och spana in nya stället. :)

Idag kom Massa. ♥
Hon tag allt väldigt lugnt och fint. Står o "skriker" lite bara, men annars verkar hon ta det hela med ro.
Varit i stallet ett par timma och fixat o donat.
Skall snart åka tillbaka. Bara laga lite middag först.

Syrran och Tim ska komma över på fika ikväll så jag kan få bilderna som hon och mamma tog idag.

Har varken tid eller ro till att skriva så muycket  mer nu, får uppdatera senare om jag hinner. ;)

Men lite bilder måste jag ju fresta med.

  


3:e januari

Jaha då var det måndag.... Tycker verkligen att det kan bli onsdag nu....
Mailade med Massas ägare igår o de ska försöka att åka hemifrån runt 08.30 tiden på onsdag. Dvs att hon kommer runt 10.30 tiden till mig. :)
Kommer att släppa ut henne i hagen på en gång. Hon får en egen hage de första dagarna. Så får jag fixa iordning i skåpet o boxen o så undertiden. Ska försöka att låta henne vara veckan ut i alla fall. Bara pyssla lite med henne, så att hon får lära känna stället (och mig) ordenligt innan vi sätter igång henne.


Gårdagen var lugn. Pysslade lite med mina häst grejer. Vi skruvade ihop snowraisern och testkörde den lite. Skit kul tyckte Dennis, vi höll i o för sig inte på så länge, för han var så trött. (dvs grinig) Så vi gick in o tittade på film istället. :)
David var hemma någon timme på dagen o kom sen hem till middagen igen. Plogning.....

Efter middan så åkte vi ut till stavsnäs och köpte en hundbur till bilen. Passade perfekt. Otroligt skönt. Nu kommer Devil att så snällt få hålla sig där bak när vi åker bil. Plus att om jag måste lämna dem i bilen någon gång (korta stunder så klart) så kan jag lämna luckan öppen bak.

Undara om tvättmaskinen är klar nu, dax o kolla det o sätta på nästa.

Snart är det dax att åka o jobba. Skönt, då kanske tiden går lite snabbare idag, om jag har tur vill säga, risken finns att det är helt dött på jobbet o att jag får spunk oxå...

Ha det gött!!!


1:a januari.....

Jaha, nu är det nytt år... :)

Tyvärr så började det ju snöa igår, så David fick åka ut o jobba vid 22 tiden. Han är fortfarande inte hemma. Han lär väl trilla in trött genom dörren typ vid 14 tiden idag. Lär bli pizza till middag idag.
Men vi fick ju i alla fall hela julen ihop, o det var ju faktiskt viktigare tycker jag.

Gårdagen började med att vi klev upp kl 8 även fast Dennis sov hos mamma. Knasiga som vi är.
Fick i o för sig massor gjort.

David fixade en super god middag till oss. :) Tigerräkor, sparris mm till förrätt. Och lam till huvudrätt.

 

Gott va???? Det kan jag garantera att det var....
Han e så duktig min karl. ♥

Sen kom "packet" o det blev fika, snacks, ostbricka och vin osv....
12 slaget kom o gick. Hundarna tog det lugnt o blev inte alls rädda. O Dennis sov.



Idag är det ju ÄNTLIGEN januari vilket betyder att det inte är många dagar tills Massa kommer. Ååå det ska bli så roligt. Saknat stallet så mycket. O Massa verkar vara en super mysig häst o jag tror att vi kommer att få mycke roligt ihop. :D

Gick upp kl 8 idag oxå, och nu har alla klivit upp o frukosten är avklarad. Barnen tittar på tv och vi tar det lugnt. Snart skall vi ta en liten promenad tror jag. Så barnen får åka lite pulka.



Hoppas att alla får ett toppen 2011 och att ni har haft ett toppen 2010. Jag vet i alla fall att jag har haft ett underbart år och hoppas på att få ett lika spännade och mysigt år till..... ♥


RSS 2.0